Over mij

Ik ben Maya Kanhai en energiewerk is waar ik blij van word. We communiceren vanaf onze geboorte door middel van energie met onze ouders/verzorgers. Met Reiki leer je de energie gericht te gebruiken voor healing of ontspanning. In Intuïtief Systemisch werk volg je de energie tijdens de opstelling.

 

Mijn energiewerk begon toen ik in 1999 de westerse reiki leerde en verdiepte zich later toen ik kennis maakte met de traditionele, Japanse Reiki in 2008. Ik begon de reiki boeken van Frank Arjava Petter te lezen en ontdekte het bestaan van Jikiden Reiki®. Ik wist gelijk dat ik hiermee verder wilde. Tussen 2008 en 2010 leerde ik Shoden&Okuden, werd ik in Dusseldorf bij Tadao Yamaguchi Shihan Kaku en Shihan. En aangesloten bij het Jikiden Reiki Instituut in Kyoto, Japan.

Jikiden Reiki® behandelingen direct en op afstand geven is zo fijn, het geeft me naast het leren van Shoden en Okuden aan anderen zoveel voldoening. Lees hier over de weg die ik afgelegd heb als Jikiden Reiki Shihan (=leraar/instructeur).

 

In 2012 maakte ik kennis met Access Consciousness® toen mijn lief en ik net naar Zuid-Afrika waren verhuisd. Tussen 2019 en 2021 heb ik voor verschillende Access CF’s online gewerkt. Veel geleerd en in september 2021 alles beëindigd. Tot en met 2022 was ik actief als Bars Facilitator. Dit jaar heb ik bewust gekozen mijn BF-license niet te verlengen en te stoppen met alle Access activiteiten.

 

Na een verblijf van 5 jaar in Zuid-Afrika zijn we in 2016 naar Ghana verhuisd waar ik mijn energiewerk combineerde met een parttime baan op de Nederlandse Ambassade in Accra. In 2018 verhuisden we terug naar Nederland.

 

Eind augustus 2021 stond mijn wereld op zijn kop toen ik de liefde van mijn leven verloor. Afgelopen 2 jaar zijn samen te vatten als ‘I went through hell and back’. Ofschoon dat laatste nog werk in uitvoering is. Iedereen, niemand uitgezonderd, maakt dingen mee die je uit balans brengen, zoals ziekte, verlies en verdriet. Dit zorgt ervoor dat je verplicht naar je leven zoals het was, moet gaan kijken. En op een gegeven moment moet je gaan ‘herijken’. Stap voor stap ontdekken: Wat nu? Kijken wat elke dag brengt en leren leven zonder die geliefde persoon. Ik weet soms niet hoe ik deze jaren ben doorgekomen.

 

Omdat ik ‘vast liep’ begon ik in december 2021 aan de trainingsgroep Opstellingen bij Angela Roelen van Liefdewerk. Elke maand met een vaste groep familie opstellingen doen/intuïtief systemisch werken zorgde voor rust in mijn hoofd en lichaam.

 

In oktober 2022 ben ik begonnen met de jaar opleiding Familieopstellingen aan de Academie voor Opstellingen van Hylke Bonnema in Amsterdam. En wat een prachtige en zeer intense reis is dit geworden. In het kort gezegd ben ik de reis naar binnen gaan maken, met alles wat daarbij komt kijken, alle mooie maar ook alle nare delen.  Het was niet makkelijk, soms wilde ik gewoon niet naar de trainingsdagen, maar ik deed wat ik had te doen. Eind november 2023 hoop ik de jaaropleiding te voltooien.

 

Thuiskomen bij jezelf is het grootste geschenk dat je jezelf kunt geven. Ik ben blij dat ik dat mocht ervaren en ben dit elke dag nog aan het ontdekken. En nu mag ik ook anderen begeleiden op hun pad, maar heel anders dan voorheen. Sinds mei 2023 begeleid ik één op één (familie)opstellingen/intuïtief systemisch werk.

 

Mocht je interesse hebben om ook de reis naar binnen aan te gaan, neem contact op, je hoeft het niet alleen te doen.