Over Maya

Ik ben Maya Kanhai en energiewerk maakt me blij. We communiceren vanaf onze geboorte door middel van energie met onze ouders en verzorgers. Met Reiki leer ik je de energie gericht te gebruiken voor healing of ontspanning. Bij Intuïtief Systemisch werk volg ik de energie tijdens de opstelling. Communiceren met alle energie om ons heen is voor mij iets heel natuurlijks. Ik plak er bij voorkeur geen label op maar doe het gewoon, volg mijn intuïtie en daarmee stimuleer ik anderen om het zelf ook te doen.

 

Mijn energiewerk begon toen ik in 1999 de westerse reiki leerde en verdiepte zich later toen ik kennis maakte met de traditionele, Japanse Reiki in 2008. Ik begon de reiki boeken van Frank Arjava Petter te lezen en ontdekte het bestaan van Jikiden Reiki®. Ik wist gelijk dat ik hiermee verder wilde. Tussen 2008 en 2010 leerde ik Shoden&Okuden, werd ik in Dusseldorf bij Tadao Yamaguchi Shihan Kaku en Shihan. Als leraar ben ik aangesloten bij het Jikiden Reiki Instituut in Kyoto, Japan.

Jikiden Reiki® behandelingen direct en op afstand geven is voor mij zo makkelijk. En het geeft me, naast het leren van Shoden en Okuden aan anderen, zoveel voldoening. Lees hier over de weg die ik afgelegd heb als Jikiden Reiki Shihan (=leraar/instructeur).

 

In 2012 maakte ik kennis met Access Consciousness® toen mijn lief en ik net naar Zuid-Afrika waren verhuisd. Van 2012 tot 2022 heb ik heel veel Access classes gevolgd.  En ik heb veel geleerd met name van alle classes over het praten met entiteiten en dieren. Tussen 2019 en 2021 heb ik voor verschillende Access CF’s online gewerkt en ook voor de organisatie als deelnemer in het Global Call team. Veel geleerd, maar in afgelopen jaren alle samenwerking beëindigd. Tot en met 2022 was ik actief als Access Bars Facilitator. Dat jaar heb ik bewust mijn BF-licentie niet verlengd en ben gestopt met alle Access activiteiten.

 

Na een verblijf van 5 jaar in Zuid-Afrika zijn we in 2016 naar Ghana verhuisd waar ik mijn energiewerk combineerde met parttime werk voor de IND op de Nederlandse Ambassade in Accra. In 2018 verhuisden we terug naar Nederland.

 

Eind augustus 2021 stond mijn wereld op zijn kop toen ik de liefde van mijn leven verloor. Afgelopen 2+ jaar zijn samen te vatten als ‘I went through hell and back’. Ofschoon dat laatste niet helemaal waar is; ik ben er nog niet helemaal, het rouwproces is nog gaande.

 

Iedereen, niemand uitgezonderd, maakt dingen mee die hen uit balans brengen. Ziekte, verlies, pijn & verdriet maken deel uit van het leven. Dat weten we allemaal. Totdat het jou zelf overkomt. Dan ben je ineens gedwongen om naar je leven en naar jezelf te kijken. Ik moest verplicht ‘herijken’. Leren de dag door te komen, stap voor stap, zonder die geliefde persoon. Zo was het althans voor mij. Dat is voor iedereen anders. Soms weet ik niet eens meer hoe ik de dagen ben doorgekomen.

 

Omdat ik merkte dat ik ‘vast liep’ begon ik vanaf december 2021 tot december 2023  maandelijks deel te nemen aan een trainingsgroep die familie opstellingen deed in Noordwijk. 

Daarnaast heb ik in 2022-2023 de jaaropleiding Familieopstellingen gevolgd aan de Academie voor Opstellingen van Hylke Bonnema in Amsterdam. Dit laatste is mijn redding geweest. Persoonlijke ontwikkeling 2.0. Deze opleiding moet je niet doen als je niet aan jezelf wilt werken. De reis naar binnen, met alle mooie maar ook alle pijnlijke stukken, was intensief.  Heel eerlijk en open kijken waar ik vandaan kwam. Doe je dat niet, dan haal je niet alles uit zo'n opleiding, maar ook niet uit jezelf. Het was hard werken, maar ik heb het afgemaakt!

In 2024 vervolg met de Verdiepingsopleiding aan dezelfde Academie. En in november 2023 en april 2024 workshops Opstellingen en Ziekte en gezondheid met Stephan Hausner mogen volgen. 

 

Thuiskomen bij jezelf is het grootste geschenk dat je jezelf kunt geven. Ik ben blij dat ik dat mocht ervaren en ben dit elke dag nog aan het ontdekken. En nu mag ik ook anderen begeleiden op hun pad, alleen op een andere manier dan voorheen.

Sinds mei 2023 begeleid ik individuele Familie-opstellingen en doe ik intuïtief systemisch werk, bij mij thuis en online. En sinds december 2023 geef ik op verzoek ook energetische consulten, voor mensen die behoefte hebben aan vertaling van alle informatie waar ze toegang toe hebben.

 

Wil je ook ontdekken hoe het voelt om thuis te komen bij jezelf? Neem gerust contact op, je hoeft het niet alleen te doen.