Jikiden Reiki® met Maya

Wat is Jikiden Reiki®?

Jikiden Reiki is traditionele Japanse Reiki, puur, eenvoudig en doeltreffend.

Jikiden Reiki betekent letterlijk 'direct overgedragen', rechtstreeks doorgegeven van leraar op student.

Grondlegger Mikao Usui noemde zijn Reiki oorspronkelijk 'Shin Shin Kaizen Usui Reiki Ryoho'. Hij trainde meer dan 20 Reiki Shihans (=leraren) en een van hen was dr. Chujiro Hayashi. Dank zij hem maakte het westen kennis met Reiki omdat hij in tussen oktober 1937 en februari 1938 naar Hawaii reisde om op verzoek van mevrouw Hawayo Takata lezingen en workshops te geven aan de Japanse gemeenschap daar. Nadat mevrouw Takata rond 1980 haar kennis ging over dragen, werd Reiki bekender in de Verenigde Staten en maakte ook de rest van de wereld kennis met Reiki.

Een andere studente die tussen 1938-1939 Reiki leerde van dr. Hayashi was mevrouw Chiyoko Yamaguchi wiens hele leven in het teken stond van Reiki.  Samen met haar zoon Tadao maakte zij in de jaren '90 Reiki in Japan toegankelijk voor westerse studenten.  Frank Arjava Petter,  legde destijds contact met de familie Yamaguchi en dankzij hem maakte de rest van de wereld ook kennis met Jikiden Reiki.

 

Het Jikiden Reiki Kenkyukai (Jikiden Reiki Instituut) dat in Kyoto is gevestigd, heeft tot doel de pure, eenvoudige, maar zeer effectieve Reiki zoals het oorspronkelijk werd beoefend, in die originele vorm toegankelijk te maken voor iedereen die het wil leren  en die verantwoordelijkheid neemt voor zijn/haar eigen gezondheid. 

 

Ik leerde Jikiden Reiki in 2008 in Nederland en werd Jikiden Reiki Shihan (instructeur/leraar) in 2010 bij Tadao Yamaguchi in Düsseldorf. Dat betekent dat ik Shoden en Okuden (Reiki I en II) trainingen mag geven. Van 2012 tot 2016 gaf ik deze in Kaapstad, Zuid Afrika en van 2017-2018 In Accra, Ghana. Sinds 2022 bied ik deze in Noordwijk aan; ik werk vanuit mijn praktijk aan huis en geef Jikiden Reiki behandelingen en trainingen.

 

** De volgende Jikiden Reiki Shoden training is op 25 en 26 juli 2024  en  Jikiden Reiki Okuden op 27 juli 2024.

Heb je interesse in Shoden of Okuden, wil je je aanmelden of meer informatie? Neem gerust contact op, bel of mail me.

 

Jikiden Reiki® directe behandeling  

Tijdens de directe behandelingen werk ik aan de hand van de feedback die het lichaam mij geeft in mijn handen. De focus ligt op de plekken in het lichaam waar zich pijn of ongemak voordoet en daar leg ik mijn handen. Je ontvangt de Reiki altijd, door je kleding heen. Jikiden Reiki kan ontspanning en verlichting bieden bij pijn, spanning en stress. Het kan ook ondersteunend zijn na operaties of andere medische ingrepen. En natuurlijk gewoon ter ontspanning na een drukke dag. Om totale ontspanning te ervaren kun je een Jikiden Reiki behandeling boeken van 90 minuten voor € 90,75. Maar natuurlijk kun je ook een uur boeken voor € 60,50.

 

Jikiden Reiki® afstandsbehandeling of Enkaku

Is direct behandelen niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat iemand in een andere stad woont of in het ziekenhuis ligt, dan kan ik ook op afstand behandelen. De Reiki flow en het effect van de behandeling zijn hetzelfde.  Ik nodig je uit om te gaan zitten of te gaan liggen tijdens de sessie zodat je je bewust bent van de behandeling.  Je hebt de keus uit 30min/€ 36,75 of 60min/€60,50.

 

Jikiden Reiki® mentale behandeling voor slechte gewoontes 

Als iemands manier van denken en gedrag hem of haar in de weg zit, dan kun je dat ook aanpakken met Reiki, direct in persoon of op afstand. Deze behandeling kan een grote steun zijn als je veel zorgen maakt, last hebt van nervositeit, stress of snel boos wordt. Het liefst geef je zo iemand een fysieke hands-on reiki behandeling. Maar het kan gecombineerd worden met de mentale behandeling voor slechte gewoontes.  (het liefst na de directe behandeling). De focus ligt op ontspanning brengen zodat men beter omgaat met de slechte gewoonte of de situatie waar je aan wilt werken.  De intentie om te veranderen en mee te werken aan je eigen herstel is belangrijk. Een mentale behandeling duurt min 30min/€ 36,75.

 

Shoden Training 

Beginnersniveau € 250,- (vergelijkbaar met het westerse Reiki I )

In de Shoden training leer je over het ontstaan van Reiki en de historische achtergrond van grondlegger Mikao Usui en de familie Yamaguchi. Je leert wat Byosen  is en de verschillende gradaties onderscheiden. Byosen is het gevoel dat je in je handen krijgt tijdens Reiki.  In Jikiden Reiki volgen we het verloop van de Byosen, Je leert hoe je Reiki kunt toepassen bij anderen, bij jezelf en als eerste hulp bij wondjes, brandwonden en verstuikingen. Je leert het eerste symbool met uitleg waar het voor staat en je ontvangt 3 Reiju's (afstemmingen/initiaties).  Je oefent op beide dagen met je mede cursisten.  Je ontvangt een handboek en een Engels certificaat. Jouw Japanse, gekalligrafeerde certificaat wordt na de training besteld bij het Instituut in Kyoto en die krijg je dus later. 

 

De volgende Jikiden Reiki Shoden training is op 25 en 26 juli 2024 .

Wil je je aanmelden of meer informatie? Neem gerust contact op, bel of mail me.

 

Okuden Training 

Verdiepings- of middenniveau € 450,- (vergelijkbaar met het westerse Reiki II)

In de Okuden training leer je de mentale behandeling voor de aanpak van slechte gewoontes. Je ontvangt het bijbehorende symbool en uitleg wat het betekent en ook de woorden die horen bij deze behandeling. Je leert hoe je de mentale behandeling in praktijk uitvoert en hoe je dat op afstand doet. Ook leer je Enkaku Reiki oftewel afstandsreiki, hoe je mensen Reiki kunt geven die zich ergens anders bevinden, niet bij jou in de kamer. in een andere stad of landJe leert hoe deze vorm is ontstaan, welk symbool je hiervoor gebruikt met de bijbehorende betekenis en hoe je Enkaku in praktijk uitvoert.  Je ontvangt 2 Reiju's (afstemmingen/initiaties). Beide behandelingen oefen je met je mede cursisten. Je ontvangt na afloop een Engels en Japans certificaat. Het Japanse certificaat ontvang je later.

 

De volgende Jikiden Reiki Okuden training is op 27 juli 2024.

Wil je je aanmelden voor Okuden of meer informatie? Neem gerust contact op, bel of mail me.

 

Jikiden Reiki Reiju en Reiki Uitwisseling

Iedereen die een Jikiden Reiki training bij mij of een andere leraar die bij het Jikiden Reiki Instituut is aangesloten heeft gevolgd, kan deelnemen aan een Jikiden Reiki Reiju Kai en Reiki uitwisseling.  Samen met shihan collega Carlo Mooij houden we de Reiju Kai afwisselend in Alkmaar bij hem en in Noordwijk bij mij. De volgende Reiju Kai bijeenkomst is bij Carlo Mooij (info@camong.nl) op 22 september 2024. 

 

SHIHAN TRAINING DOOR TADAO YAMAGUCHI EN FRANK ARJAVA PETTER

 

Nadat je Shoden en Okuden hebt gevolgd en minimaal 6 maanden hebt geoefend en aan alle voorwaarden hebt voldaan dan kun je overwegen om Shihan Kaku te worden, oftewel junior teacher/assistent leraar. In Nederland kan dat bij Werner Tillmans (reikipuur@gmail.com) in Limburg.

Wil je leraar/shihan worden, dan kan dat bij Tadao Yamaguchi en Frank Arjava Petter, resp. de president en vice president van het Jikiden Reiki Instituut in Kyoto.

De Shihan trainingen door Tadao Yamaguchi staan vermeld op de officiële website van het Jikiden Reiki Instituut

Kijk op de website van Frank Arjava Petter naar zijn programma. 

Ik ben aangesloten bij het Jikiden Reiki Instituut in Kyoto, Japan en bij de organisatie voor Jikiden Reiki Shihans over de hele wereld via NPO International Jikiden Reiki Association.