FAMILIEOPSTELLINGEN

INTUÏTIEF SYSTEMISCH WERK EN FAMILIE OPSTELLINGEN

 

Als je een familie of organisatie beschouwt als een systeem, dan kun je je voorstellen dat er net zoals in elk ander systeem haperingen kunnen ontstaan.

In families, maar ook in organisaties kun je denken aan verborgen of verzwegen verhalen en familie geheimen waar kinderen bijvoorbeeld verstrikt in kunnen raken uit onbewuste loyaliteit.

Tijdens een opstelling gaan we kijken naar deze onderliggende verborgen verhalen. 

Door wat verzwegen of verborgen is onder woorden te brengen of in een opstelling te zien, verander je de impact die het heeft op je leven en merk je dat er letterlijk lichtheid ontstaat.

Dat is mijn persoonlijke ervaring, elke keer weer.

 

Ik heb in 2022-2023 de Jaaropleiding Familie en Organisatie Opstellingen aan de Academie voor Opstellingen van Hylke Bonnema gevolgd in Amsterdam. Op dit moment volg ik daar ook de verdiepingsopleiding. Wil je meer weten over zijn werk met familie en organisatie opstellingen, volg dan deze link naar zijn facebook pagina.

In november 2023 en eerder deze maand van 9-11 april 2024 heb ik meegedaan aan de 3 daagse training Opstellingen en ziekte van Stephan Hausner bij UNLP in Amsterdam. Wil je meer weten, hier is de link naar zijn website. 

 

Vanaf mei 2023 begeleid ik individuele familie opstellingen en het maakt me zo blij om te zien wat er gebeurt voor mensen die de innerlijke reis aandurven en op onderzoek uitgaan. Dat doe ik door middel van de blaadjes methode, waarbij we blaadjes gebruiken als vloerankers of met een tekenopstelling. 

 

Voor een individuele opstelling van een uur tot anderhalf uur betaal je € 60,--.

Ik neem alle tijd voor deze sessies, maar uiteraard moet je er rekening mee houden dat we niet alle patronen of gedrag waar je al een leven lang last van hebt, binnen anderhalf uur kunnen ontrafelen.... Het doel is dan ook niet om dingen te fiksen.

Uit eigen ervaring weet ik wel dat je een heel eind kunt komen. En zodra je je bewust wordt van de onderliggende verhalen, kan verandering plaatsvinden. Let wel, het verleden kunnen we niet veranderen.  Maar door er licht op te schijnen, kunnen dingen gaan verschuiven.

Ik ben er 100 procent voor jou tijdens de opstelling, en vraag eenzelfde bereidheid van jou om naar binnen te durven gaan.

 

Lijkt het je wat om een opstelling mee te maken, neem dan contact met mij op.

 

Eind mei 2024 organiseer ik samen met Judith van Kampen 3 middagen met als onderwerp Opstellingen en ziekte.