Mijn Access avontuur

 

Ik stond in september 2013 op een holistische beurs, genaamd Celebrate Life Festival in Kaapstad en daar was ook een stand die mini Access Bars sessies aanbood.  Het was er heel druk. Het was voor het eerst dat ik hoorde over de Bars en volgens de flyer was het iets dat was als een hoofd massage maar het kon ook je hele leven veranderen. En het was een vorm van energy healing. Mijn interesse was gelijk gewekt. Ik was tenslotte bekend met energetisch werk en nieuwsgierig naar wat die Bars dan wel deden.

 

Eind januari 2014 ging ik naar mijn eerste Bars cursus. De week daarop was een Kass Thomas, een Amerikaanse Access facilitator in Kaapstad en ofschoon ik twijfelde ging ik erheen. Daarna ging ik wekelijks Bars uitwisselen en vanaf de eerste keer wist ik dat dit iets bijzonders was. Ik was die op eerste swap heel moe maar na het uitwisselen had ik zo’n energie dat ik naar het strand liep en ik zie me nog zitten op het strand van Blouberg, verbaasd hoe goed ik me voelde.

 

Ik begon te luisteren naar de radio uitzendingen van Gary Douglas & Dain Heer op Voice America, en vond heel veel gratis Access materiaal online. Later dat jaar nam ik mijn eerste Foundation en Level 2/3 zoals Choice of Possibilities toen heette. Ik werd een Bars Facilitator en ging Bars sessies en cursussen geven. Toen ik uit Nederland vertrok had ik chronisch pijn en fibromyalgie. Uiteindelijk was ik met behulp van de Bars binnen 2 jaar pijnvrij en terug op mijn vroegere energie niveau.

 

Sindsdien ben ik blijven leren en groeien door de Access tools te gebruiken, elke dag opnieuw, elk moment dat ik vastliep.  Ik ging ook de 'gevorderde' classes bijwonen om mijn spreekwoordelijke 'rugzakje' op te ruimen. Met elke jaarlijkse Foundation en COP class met Gary en Dain leer ik steeds iets nieuws. Daarnaast was ik zo gelukkig om X-Men - ESB - SOP -Talk to the Entities - 9 Trannies - Abuse Classes en in 2021 Pragmatic Psychology en Right Recovery for You classes te kunnen volgen. Deze waren allemaal een grote bijdrage op mijn eigen pad en hielpen mij met hele moeilijke situaties om te gaan. 

 

Ik maakte kennis met het mondeling faciliteren of 'Verbal Processing' toen ik net de Bars had geleerd in 2014. Ik luisterde naar de Voice America radio shows van de Access grondleggers, Gary Douglas en dr. Dain Heer en verschillende andere facilitators. Ik schreef de 'clearings' op die voor mij werkten en merkte dat ik die vaak ook kon gebruiken voor de klanten die ik die week zag. In het werk als 'oracle' voor verschillende facilitators kwam dit goed van pas. Hoe langer ik met de Access technieken werkte, des te meer trainde ik mij in het volgen van de energie en in het mondeling faciliteren. Niets mooiers dan zien hoe fijn mensen zich voelen als ze de lading van het probleem waar ze mee te maken hebben los kunnen laten.

 

Daarnaast is het geven van de Bars en de Facelift natuurlijk elke keer weer een feestje. Dat doe ik met plezier nu vanuit Noordwijk.