Jikiden Reiki®

 

Wat is Jikiden Reiki?

Jikiden Reiki staat voor traditionele, authentieke, Japanse Reiki zoals het al jarenlang wordt beoefend in Japan.

Grondlegger Mikao Usui ontdekte 'Shin Shin Kaizen Usui Reiki Ryoho' in 1922.

Vlak voor zijn overlijden leidde hij meer dan 20 Reiki Shihans, of leraren (in het Japans) op. Een van hen was dr. Chujiro Hayashi,

Dank zij hem maakte het westen kennis met Reiki omdat hij rond 1930 van Japan naar Hawaii reisde op verzoek van mevrouw Hawayo Takata. Hij reisde er twee maal naar toe om lezingen en Reiki cursussen te geven aan de Japanse gemeenschap.

We zijn dankbaar dat mw. Takata in de jaren '80 Reiki ging leren aan anderen, zodat het bekendheid kreeg in de de Verenigde Staten en zich vandaar uit verspreidde naar Europa en de rest van de wereld.

 

Een andere leerling van dr. Hayashi beoefende Reiki haar hele leven in Japan, vanaf haar 17e tot aan haar overlijden.  Mevrouw Chiyoko Yamaguchi  en haar zoon Tadao Yamaguchi  maakten Reiki toegankelijk voor westerse studenten, op dezelfde wijze zoals zij dat oorspronkelijk had geleerd van dr. Hayashi in 1937.  Frank Arjava Petter,  die was opgeleid in de Westerse Reiki, en die in de jaren '90 in Japan woonde, legde contact met de Yamaguchi's en leerde Jikiden van mw. Yamaguchi zelf.  Dankzij hem maakten wij in Europa kennis met Jikiden Reiki. Het Jikiden Reiki Kenkyukai (Jikiden Reiki Instituut) dat in Kyoto is gevestigd, heeft tot doel de pure,  eenvoudige, maar zeer effectieve Reiki zoals het oorspronkelijk werd beoefend, toegankelijk te maken voor iedereen die het wil leren  en die verantwoordelijkheid neemt voor zijn/haar eigen gezondheid. 

Ik leerde Jikiden Reiki in 2008 in Nederland en vervolgde mijn training tot Shihan in 2009 en 2010 in Düsseldorf.  

Hieronder vindt je meer informatie over :

 

Jikiden Reiki Sessie

Jikiden Reiki Mentale Behandeling

Jikiden Reiki Afstands-Behandeling 

Jikiden Reiki Shoden Training (2 dagen)

Jikiden Reiki Okuden Training (2dagen)

Jikiden Reiki Reiju en Reiki Uitwisseling

 

Jikiden Reiki Sessie

Een Jikiden Reiki behandeling duurt 60 minuten. Je ontvangt de sessie over je kleding op de behandeltafel en de focus ligt op het hoofd en die delen van het lichaam waar pijn, ongemak of ziekte zich het meest voordoen. Jikiden Reiki sessies kunnen worden toegepast bij alles wat gebeurt in het lichaam, van ongemak, pijnen en pijntjes tot stijve spieren of gewoon lichamelijk welbevinden:

- acute en chronisch pijn verlichten

- helpen ontspannen en spierspanning verminderen 

- stressgevoelens verlagen

- angstgevoelens af laten nemen

- ondersteuning en heling na operaties en ingrepen.

Een Jikiden Reiki sessie is voor iedereen anders. Je kunt ook kiezen voor een combinatie, een 30 minuten Jikiden Reiki mentale sessie voor de directe sessie.  

Een Jikiden Reiki behandeling vervangt nimmer een reguliere behandeling bij een arts of andere medische behandelaar, maar het kan een geweldige aanvulling zijn op elke reguliere medische behandeling.

 

Jikiden Reiki Afstandsbehandeling

Als het niet mogelijk is om voor een directe behandeling langs te komen, dan kan ik je ook op afstand Reiki geven. Bijvoorbeeld als je ziek bent, in het ziekenhuis ligt, of in het buitenland woont of als vanwege Covid wordt geadviseerd om afstand te houden.. De Reiki stroom en het effect van de behandeling is hetzelfde.  Het is de bedoeling dat je gaat zitten of liggen als ik bezig ben, zodat je er met je aandacht bij bent en kunt meewerken aan je eigen herstel.  Ook de mentale behandeling kan op afstand worden gegeven..

 

Jikiden Reiki Mentale Behandeling 

Een Jikiden Reiki mentale behandeling duurt net zolang als jij wil, van 30 tot 40 minuten of langer.  Je ontvangt de sessie op de behandeltafel of zittend in een stoel. De focus ligt op het mentale probleem of de situatie waar je aan wilt werken.  Je bereidheid tot verandering is belangrijk en dat je je daaraan committeert.  De mentale behandeling  kan helpen bij angsten, stress, depressieve gevoelens en verslavingen. Een Jikiden Reiki mentale behandeling kan voorafgaand aan de directe sessie worden gepland. De mentale behandeling kan eveneens op afstand worden gegeven..

Een Jikiden Reiki mentale behandeling is nooit ter vervanging van een reguliere behandeling bij een psycholoog/psychiater, maar het kan een geweldige aanvulling zijn op elke reguliere therapie. 

 

Tweedaagse Jikiden Reiki Shoden Training 

(Beginnersniveau, Reiki I)

In de Shoden training leer je over het ontstaan van Reiki en de historische achtergrond. Je leert de geschiedenis van Reiki, over de grondlegger Mikao Usui en over de familie Yamaguchi.

Je leert Byosen te voelen en te onderscheiden in de verschillende gradaties. Byosen is het gevoel dat je in je handen krijgt tijdens Reiki.  Dit kan variëren van warmte tot tintelen, pulseren en pijn. In Jikiden Reiki werken we volgens het verloop van de Byosen, Je leert hoe je Reiki kunt toepassen bij anderen, bij jezelf en als eerste hulp bij sneetjes en wondjes, brandwonden, breuken en verstuikingen.

Je leert het eerste symbool,  waar het voor staat en de betekenis van de woorden. Wat je geleerd hebt, breng je gelijk in praktijk op je medecursisten.

Je ontvangt een manual en na afloop een Engels certificaat. Jouw Japanse, gekalligrafeerde certificaat wordt na de training besteld bij het Instituut in Kyoto.  Je ontvangt ook een pas waarin al jouw Jikiden Reiki cursussen worden geregistreerd en die neem je mee naar elke volgende cursus.

 

Tweedaagse Jikiden Reiki Okuden Training

(Verdiepings- of middenniveau, Reiki II)

In de Okuden training leer je Enkaku Reiki, hoe je mensen op afstand Reiki kunt geven, dus mensen die zich ergens anders, in een andere stad of land bevinden.

Je leert over het ontstaan en de achtergrond van deze behandeling, je leert het symbool voor Enkaku en de betekenis ervan en hoe je deze behandeling uitvoert. Je oefent dit gelijk op je medecursisten.

Je leert ook de mentale behandeling, de achtergrond, het bijbehorende symbool en de betekenis van de woorden.

Je leert hoe je de mentale behandeling in praktijk uitvoert, hoe het precies werkt en je oefent deze behandeling op je medecursisten. Tenslotte leer je hoe je de mentale behandeling uitvoert voor mensen op afstand.

Je krijgt een Engels certificaat na afloop en dan wordt ook het Japanse, gekalligrafeerde certificaat voor je besteld. 

 

Jikiden Reiki Mentale Behandeling

Een Jikiden Reiki mentale behandeling duurt gemiddeld 40-60 minuten. Je neemt volledig gekleed plaats op de behandeltafel en de focus ligt op mentale probleem waar je aan wilt werken.  

Het is belangrijk dat je je committeert om het te willen veranderen.  Een Jikiden Reiki mentale behandeling kan voorafgaand aan de directe lichaamsbehandeling worden gepland.  

Uiteraard vervangt een Jikiden Reiki mentale behandeling niet de reguliere behandeling bij een arts of psycholoog/psychiater, maar het kan een goede aanvulling zijn op elke reguliere therapie

De mentale behandeling kan ook op afstand worden gegeven.

 

Jikiden Reiki Reiju en Reiki Uitwisseling

Iedereen die een Jikiden Reiki cursus heeft gevolgd, kan deelnemen aan een Reiju en Reiki uitwisseling.  

 

 

Volg deze link naar de website van het Jikiden Reiki Instituut en zijn vertegenwoordiger Tadao Yamaguchi.

Je kunt de website van de vice vertegenwoordiger Frank Arjava Petter bezoeken via deze link

Jikiden Reiki Shihans over de hele wereld zijn te vinden via de NPO International Jikiden Reiki Association.